Informatiegids

Actuele informatie over het Coronavirus


Laatst bijgewerkt op: 16 december 2021.

14 december heeft het kabinet de nieuwe maatregelen ter bestrijding van de pandemie bekend gemaakt. Hierbij de informatie wat dit voor onze kindcentra betekent:

  • Van maandag 20 december tot en met vrijdag 24 december zal er geen onderwijs gegeven worden, ook niet online.
  • Van maandag 20 december tot en met vrijdag 24 december is de VSO en BSO gesloten. Voor deze week is er geen landelijke compensatieregeling. Dit houdt in dat u geen recht op financiĆ«le teruggave hebt en de uren niet op een ander moment kuntinhalen.
  • Van maandag 20 december tot en met vrijdag 24 december is er sprake van noodopvang. Dit is bedoeld voor ouders met een cruciaal beroep (minimaal 1 ouder) en voor kwetsbare kinderen. Het kabinet roept ouders op alleen gebruik te maken van de noodopvang als het echt niet anders kan. Deze noodopvang kunt u uitsluitend aanvragen bij de directeur van het Kindcentrum. Doet u dit wel zo snel mogelijk. De directeur beoordeelt of u in aanmerking komt voor de noodopvang.
  • Om misverstanden te voorkomen: in de week van 20-24 december gaat de kinderopvang/peuteropvang (0-4 jaar) wel gewoon door.
  • Na de kerst, dus vanaf 27 december, is naar verwachting de VSO/BSO weer open. Dat betekent dat dan de noodopvang ook weer stopt.
  • Zoals het nu lijkt gaan de scholen vanaf 10 januari 2022 weer open.

Nadrukkelijk heeft het kabinet haar grote zorg uitgesproken over het effect van de nieuwe Omikronvariant en aanvullende maatregelen voor de periode na volgende week niet uitgesloten.
Voor vragen kunt u contact opnemen met de directeur van uw school/kindcentra.

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid:
Website RIVM: Veelgestelde vragen en antwoorden over coronavirus voor algemeen publiek
Website Rijksoverheid kinderopvang en onderwijs: Richtlijnen en veel gestelde vragen en antwoorden
Staat uw antwoord hier niet tussen? Bel dan het team infectieziektebestrijding van GGD IJsselland via het telefoonnummer: 038 - 428 16 56 of gebruik het contactformulier.

Het landelijk informatienummer wat betreft informatie rond Corona is: 0800-1351.

Kindcentrum De Ark biedt basisonderwijs en kinderopvang onder één dak!